Restauratie

Altijd een bijzondere klus

Wij doen industrieel onderhoud, scheepstechniek en onderhoud of aanleggen van elektrische installaties. Wij maken conische of cilindrische stalen masten en gieken die niet van hout te onderscheiden zijn.
Stuurwerken, spudpalen, lieren, boegschroeven en afsluiters. U kunt met uw schip altijd bij ons in de haven terecht maar wij komen ook op locatie als dat nodig is.

Conisch of cilindrisch

Stalen masten en gieken

Uw houten mast  vervangen door een conische of cilindrische stalen mast? Een vraag die vooral de schippers van de 'Bruine Vloot" zichzelf steeds vaker stellen nu de keuringen van houten masten wordt aangescherpt na een aantal incidenten die zich hebben voorgedaan met gebroken houten masten.

Bij Scheepsbouw Kroes maken wij stalen conische masten die niet van hout zijn te onderscheiden. 

Een cilindrische mast heeft van onder tot boven dezelfde diameter, een conische mast loopt vanonder tot naar boven taps toe.

 

Offerte
Spudpalen en boegschroeven

Scheepstechniek

Spudpalen kunnen bij Scheepsbouw Kroes geïnstalleerd worden. Op zo' n manier dat het van buitenaf niet of bijna niet zichtbaar is. Een spudpaal is een uitkomst voor bijvoorbeeld varende woonschepen. Voor de de brug hoef je niet met touwen in de weer. De Spudpaal kan eenvoudig zakken en het schip ligt op zijn plek. Ook voor het gemak tijdens een tocht kun je overal eenvoudig aanleggen. De spudpaal is een eigen ontwerp van Scheepsbouw Kroes met een elektromotor.
Daarnaast is het installeren van een boegschroef bij Scheepsbouw Kroes ook mogelijk.

Terug
Met het oog van de vakman

Restauratie/verbouw

Klipper 'Engelburg' is één van de voorbeelden waarbij ervaring en vakmanschap onmisbaar is. Van deze historische klipper hebben wij de complete roef verwijdert en opnieuw opgebouwd.
Opgebouwd: "zoals de traditie dit wil".
Een gevleugelde uitspraak van de beroemde verslaggever van het skûtsjesilen Klaas Jansma. 
Trouw blijven aan de historie en vakmanschap zit de heren Kroes in de genen.

Contact
Vakkundige reparatie en onderhoud

Industrieel onderhoud

Voor diverse bedrijven verrichten wij groot -en kleinschalige onderhoud van de meest uiteenlopende machines. Vooral op locatie zijn wij snel inzetbaar met onze goed uitgeruste bedrijfswagen met alle apparatuur die nodig is voor de meest uiteenlopende klussen.

Contact

Elektrische installatie

Elektrisch varen is de toekomst. Wij hebben inmiddels alle kennis in huis om deze installaties aan te leggen en te repareren. Naast het inbouwen van elektrische motoren en de bijbehorende software staan we natuurlijk ook voor u klaar als het gaat om de bestaande elektrische installatie bij u aan boord.

Contact

Bekijk hier al onze lopende en voltooide projecten

Projecten

Uniek in Klassiek

Scheepsbouw Kroes: meesterlijk vakmanschap

Opdrachtgevers

fmovies
google map iframe