Zo vader zo zoon

Familiebedrijf

Vader Gerard en zoon Leffert zijn de drijvende krachten achter Scheepsbouw Kroes, Gerard vestigde de werf in 1978  in de Zwettehaven in Leeuwarden. Leffert groeide letterlijk op tussen de schepen in aanbouw. Gerard is de ontwerper en heeft de Spikersloep-lijn ontworpen. Een ontwerp dat tot stand is gekomen na jarenlange ervaring met het nieuw- en verbouwen van klassieke schepen.

Subnavigatie

Onze werkwijze

De bouw van een schip is een dynamisch project. Goed overleg met de klant staat daarom bij ons voorop. Wij kunnen een schip volledig naar de wens van de klant opleveren. Dit doen we al jaren en hebben we hebben in de loop van de tijd al zeer uiteenlopende projecten tot tevredenheid van de klant afgerond.

Gerard Kroes

Gerard Kroes begon zijn carrière op het water, als jonge man was hij actief binnnen de visserij. Maar al snel werd  de passie voor de scheepsbouw door Gerard  ontdekt. Wat begon met de opbouw van een Tjalkje is uitgegroeid tot de zelfstandige, complete werf die Scheepsbouw Kroes nu is. 

 

Leffert Kroes

Leffert kiest ook voor een toekomst in de maritieme sector, hij gaat naar de Zeevaartschool en volgt de machinistenopleiding. Zijn eerste ervaring doet hij op bij rederij Wagenborg en hij bevaart de internationale wateren bij JR-Sihpping. Na een paar jaar op zee kiest hij toch voor de Scheepsbouw. Op de werf is Leffert de man van de techniek.

Uniek in Klassiek

Scheepsbouw Kroes: meesterlijk vakmanschap

Opdrachtgevers

fmovies
google map iframe