Zo vader zo zoon

Scheepsbouw traditie

De scheepsbouw zit de heren Kroes in het bloed. Vader Gerard kwam als jonge man via de visserij in de scheepsbouw terecht en zoon Lefftert bracht zijn hele jeugd door bij het bedrijf van zijn vader. Geen wonder dat het bedrijf doorspekt is van de traditie van de scheepsbouw.

Subnavigatie

Scheepsbouw Kroes

Sinds 1978 is Scheepsbouw Kroes actief in de scheepsbouw. In 1990 is het bedrijf verhuisd naar industrieterrein De Zwette. Daar werd begonnen met de bouw van stalen schepen zoals Puffins, Silverliners en Lemsteraken.

Scheepsbouw Kroes heeft deelgenomen aan een aantal bekende restauratie projecten. Het bekendste voorbeeld hiervan is de restauratie van driemastschoener de Oosterschelde.

Oosterschelde

De Oosterschelde is tot nu toe het grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland en een monument voor de Nederlandse scheepsbouw en zeilende zeevrachtvaart. De werf besteedt veel aandacht aan authentieke details. Qua nieuwbouw bouwt het onder andere de ontwerpen van Martin Bekebrede, Olivier van Meer, Vripack en anderen. Ook bouwt het eigen ontwerpen, van sloep tot Lemsteraak en motorkruisers.

Uniek in Klassiek

Scheepsbouw Kroes: meesterlijk vakmanschap

Opdrachtgevers

fmovies
google map iframe